06-OKT

BLUES AAN DE ZAAN - AJ PLUG + CHARLES PASI + NO KING + RUBEN HOEKE & FRIENDS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 16,25

Deurverkoop

€ 18

Deur open

19:00 uur

Aanvang

19:30 uur

Op zaterdag 6 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. De line-up is rond met Charles Pasi, AJ Plug, NO King en Ruben Hoeke & friends.

Charles Pasi staat op het punt groots door te breken. Hij is afkomstig uit Frankrijk, met Frans/Italiaanse roots. Op jonge leeftijd heeft hij al vele Europese landen en China aangedaan. Zijn muziek zou je kunnen beschrijven als een mix tussen blues, soul en pop. Zelf houdt hij echter niet van labels. In de woorden van Duke Ellington: Er zijn maar twee soorten muziek, goede muziek en het andere soort. Je kunt wel raden tot welke Charles Pasi behoort.

Charles Pasi schrijft naar eigen zeggen geen muziek. Zijn nummers reflecteren een persoonlijk dagboek. Het is pure poëzie. Het zogeheten dagboek gaat over de tegenstellingen in de huidige samenleving. Het gaat over onze prachtige, maar ook beangstigende wereld, de toekomst en het verleden.

De carrière van AJ Plug schiet als een komeet omhoog sinds de release van haar tweede cd ‘Chew Chew Chew’ in oktober 2016. De uit Katwijk afkomstige zangeres, gezegend met een krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte stem, oogstte met het album louter jubelende recensies. Het succes van de plaat en haar steeds meer aan kracht en overtuiging winnende live-reputatie deden de Dutch Blues Foundation besluiten om AJ Plug tot ‘Dutch Blues Vocaliste 2016’ uit te roepen.

Ook de vooruitzichten voor 2018 zijn gunstig. AJ Plug is een van de prominente gasten tijdens de bijna 40 shows tellende tournee van de nieuwe theaterproductie ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’.

Ruben Hoeke is geen onbekende in de Zaanstreek. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van Sweet Child O Mine hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen en hier is menigeen Slash nog steeds erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine.

NO KING haalt inspiratie uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Henrik Freischlader, Joe Bonamassa, Lance Lopez, Christone ‘Kingfish’ Ingram, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten was de naam al snel gevonden voor de nieuwe band. Geen ‘King’, wel de Blues. Dat is NO KING, Just Blues.

DJ Crazy Crudesjev zorgt voor de muzikale omlijsting. Hij draait regelmatig in Patronaat, Pacific Parc en in Rotown. Zijn favoriete genres zijn R&B, R&R, Blues en Soul. Geniet van zijn platen tijdens deze mooie avond!